diumenge, 28 de desembre del 2008

TORNEIG DE NADAL AMPA LEXIA DESSEMBRE 2007 - FOTO VIDEO



LA ESCUELA TAIGA PARTICIPO EN EL TORNEO.

CLICKAR LA IMAGEN

dissabte, 6 de desembre del 2008

TORNEO DE NAVIDAD DE BASKET "AMPA LEXIA" 14 - 12 - 2008




EL AMPA DE LA ESCUELA LEXIA CELBERA SU TRADICIONAL CAMPEONATO DE NAVIDAD DE BALONCESTO. EN ESTA OCASIO LA ESCUELA TAIGA HA SIDO INVITADA. ASISTIREMOS CON MUCHO GUSTO PARA PASAR UNA AGRADABLE MATINAL CON NUESTROS AMIGOS DE LEXIA.

GRACIAS POR INVITARNOS

dimecres, 3 de desembre del 2008

dissabte, 29 de novembre del 2008

XI MARXA SPECIAL OLYMPICS/APPS

CLICKAR EL TITULO

SOLUCIONES YA ¡¡¡¡¡

Hoy hace ya un mes desde que mantuvimos la última reunión con APPS, hasta hoy seguimos sin tener noticias. Esta es la tercera carta que enviamos.Seguimos observando un cierto mutismo a la vez que nos sorprende que la Federación de AMPAS de Educación Especial no se haya pronunciado al respecto. Es que quizás no estamos representados por nadie?, es que quizás la Federación de Ampas no les ha llegado la información?, o es que realmente no hay nadie para recibirla?.Son preguntas que nos realizamos constantemente y que nos cuesta encontrar respuesta. Pienso la importancia que ha de tener para el colectivo de padres cuando se les lanza una información de interés ,la pronta reacción que tienen y la manera de buscar soluciones, es digno de admirar, porque a quien no le preocupa lo que les pase a nuestros hijos ?.En fin señores de APPS seguimos sin encontrar por su parte una colaboración con el colectivo de padres, ( NO SABEMOS SI ES QUE POR SU PARTE NO HAN REALIZADO LA GESTION SOLICITADA, O ENSENYAMENT NO LES HACE CASO), que una semana detrás de otra demandan una INFORMACION al tema de la inclusividad en las escuelas, alguien quien nos intente convencer realmente de ese maravilloso proyecto, que de tan maravilloso y espectacular no lo conoce casi nadie.Una vez mas y como pasa en nuestra anadadura por la vida nos tendremos que “espabilar” por nuestra cuenta; no se preocupen afortunadamente y digo afortunadamente ya estamos acostumbrados ¡¡¡FERRAN FELIUS –ASSOCIACIO ENCERT

MANIFESTACIO AL PARLAMENT


dimarts, 25 de novembre del 2008

IMATGES DE BASKET


CLICKEU LA FOTO

dimecres, 19 de novembre del 2008

ENCERT PARTICIPA EN LA MOSTRA D´ENTITATS DE SANT MARTI












RESULTADOS PRIMERA JORNADA DE BASKET



FEDERACIO CATALANA D'ESPORTS - ACELL

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
JORNADA I CLASSIFICACIO ACTUALS
14/11/2008 LLIGA CATALANA 08-09 Pag.: 1
Esport: BQ BASQUET Categoria: 3 CAT 3 Divisio: 2 SEGONA Grup: 55
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jornada Num.: 1 RES CAMP - PISTA HORA DATA
--------- -------------- ----- ----------

C.B. GAVA-SPECIALS 1 TAIGA 2 Pendent MUNDET 3 16:45 24/01/2009
TRIANA-BARNA ACIDH C 18 - 8 MUNDET 3 16:00 08/11/2008
ANDI AMPA LEXIA 21 - 1 MUNDET 3 17:30 08/11/2008

-----------------------------------


CLASSIFICACIO ACTUAL

E Q U I P PJ. PG. PE. PP. GF. GC. PT.
----------------------------------------------------------------------------
ANDI 1 1 0 0 21 1 2
TRIANA-BARNA 1 1 0 0 18 8 2
C.B. GAVA-SPECIALS 1 0 0 0 0 0 0 0
TAIGA 2 0 0 0 0 0 0 0
ACIDH C 1 0 0 1 8 18 0
AMPA LEXIA 1 0 0 1 1 21 0

HALLADA LA CAUSA DE UN TIPO FRECUENTE DE RETRASO MENTAL


EL DEPORTE NOS IGUALA


dilluns, 10 de novembre del 2008

dijous, 6 de novembre del 2008

AVANT-PROJECTE DE LA LLEI D´EDUCACIÓ A CATALUNYA

CONFERENCIA SOBRE HABITS D´ALIMENTACIO SALUDABLE


DIMARTS 11 DE NOVEMBRE DE 2008
HORA: 19 A 20.30 H
LLOC: SECRETARIA DE JOVENTUT "SALA AULA"
CALABRIA 147
METRO L1 ROCAFORT - BUS: 41-43-44

dissabte, 1 de novembre del 2008

ELS MEUS FILLS SON DIFERENTS


El naixement d'un nen amb alguna discapacitat produïx, amb freqüència, una crisi en la família. Els pares, que esperaven un nen normal, es queden sense saber què fer: no estaven preparats. És una situació que els ha enxampat per sorpresa. La situació és encara, si cap, més desconcertante quan el nen presenta deficiència mental. I és major, com més greu sigui aquesta. A partir del naixement del nen comença per als pares un llarg camí que travessa una sèrie d'etapes:
Incredulitat Els pares es diuen "No és veritat. El nen no té cap problema". Amb freqüència, inicien una peregrinació de metge en metge, o de centre en centre, buscant una confirmació per al que desitgen: que algú els digui que el seu nen no té problema algun.
Por i frustració. Els pares comencen a enfrontar-se a la situació, culpabilizando unes vegades a la parella, altres a si mateixos..., alternant les preguntes sense resposta amb la depressió i la tristesa. Freqüentment, es troben perduts i no saben què fer, ni a on acudir.
Acceptació la realitat. Els pares deixen de pensar en si mateixos i en les repercussions que el naixement d'aquest fill tindrà en les seves vides, i decideixen fer quant estigui en la seva mà per a ajudar-li.
Valoració del fill. I finalment, després de l'acceptació del fill, superant sentiments de culpabilitat i/o rancor, avancen cap a la seva valoració com una persona amb moltes possibilitats i algunes dificultats, a la qual cal donar suport perquè dugui una vida el més autònoma possible, sense sobreprotección, ni cures excessives.
La sobreprotección és una de les majors dificultats que el fill trobarà a l'anar creixent, si els pares, i en general tota la família, no estan molt vigilants per a no caure en aquest error. Si se li solucionen tots els problemes, si tot se li dóna fet, no podrà aprendre. I serà una persona depenent dels altres per a tot, fins i tot per a allò que pot fer perfectament per si mateix.

divendres, 31 d’octubre del 2008

BONA CASTANYADA ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ I BONS PANELLETS






NOTICIAS SOBRE LA POSIBLE ESCUELA INCLUSIVA Y SU LEY


Ayer, ENCERT y 3 representantes de AMPA de EEE, mantuvimos una reunión en APPs. Para pedir, solicitar se diera alguna explicación a los padres sobre el desarrollo de esta escuela inclusiva que viene.

En Junio de este año, vimos que APPs, mantenía con las patronales de EEE, reuniones para hablar sobre la escuela inclusiva. Diferentes socios de Encert pertenecientes a diversas AMPAS, mostraron su interés en saber en que consistía eso e hicieron alguna nota de atención a APPs pidiendo que cuando nos tocaría.
Dado que no hubo respuesta satisfactoria a primeros de Octubre, remitimos una carta reclamando su atención, de la cual se adjunto enlace.

Como decía, ayer tuvimos esa reunión y dejamos de manifiesto que no estamos en contra de la escuela inclusiva, ni a favor tampoco ya que no conocemos como pueden o quieren llevarlo a termino y las experiencias de pruebas como son las USES tenemos noticias no están funcionando del todo bien.

Hemos solicitado de APPs, haga de mediador entre las AMPAs y Ensenyament, ya que es APPs el que en principio recoge la Federación de AMPAs de EEE y que solicite, tenga la amabilidad de pedir a la Consellería, nos den una charla explicativa de cómo van a poner eso en funcionamiento y de que manera se verán afectados nuestros hijos y como NO, nuestras escuelas.

Dejamos muy claro a APPs, que nuestra posición ahora no es reclamar nada, tampoco les vamos a pedir nada, solo queremos escuchar, oír que piensan hacer con nuestros hijos.

Otra cosa si dijimos y es que de no ser atendidos estamos dispuestos a reunirnos, manifestarnos y publicar nuestra disconformidad. ¿A qué? Pues a un silencio de la Administración en ese caso ya que sería lógico pensar que lo que quieren hacer no es muy correcto ya que les cuesta dar explicación de lo mismo y claro, los hijos, aún son nuestros, no de ellos. No podemos permitir que gobiernen a nuestras espaldas y que hagan con nuestros hijos lo que les venga en gana.

Creemos que no somos un cheque al portador cada mes para ser solo simples paganos de una situación. Sabemos con insistencia que cualquier cosa que queremos hacer con nuestros hijos cuesta 5 veces más que con uno que a Dios gracias no tiene ninguna discapacidad. Dudamos que los cambios sean para observar un incremento del gasto y nos tememos que sea una reducción del presupuesto que van a padecer: Colegios, maestros y ¡A sí, nuestros hijos!

De todas formas, concedemos el beneficio de la duda y esperamos ser convocados para que a su vez ellos despejen esos malos presagios.

Esperamos contar con usted y por supuesto le tendremos informado. Nosotros SI informaremos, también opinaremos pero eso es libre, la información la consideramos obligatoria……….. Es que afecta a nuestros hijos ¿verdad?

Ferran Felius – Vice-presidente y representante de Encert en la Reunión

dijous, 30 d’octubre del 2008

CONFERENCIA SOBRE LA LEY DE DEPENDENCIA


CLICLEU L´ENLLAÇ
05/11/200
conferència La llei de la Depedència, oportunitat perduda. Què ofereix i què no ofereix
Imparteix: Josep Lluís Claries, Diputat al Parlament de CatalunyaHorari: 20.30 hores
Organitza: Fundació Privada Vallès Oriental
Lloc: Sala d'Actes de la Mutualitat Nostra Senyora del Carme de GranollersObservacions: Per qualsevol comentari, us podeu posar en contacte amb Sònia Garcia al 93 860 02 45

divendres, 24 d’octubre del 2008

NOTA DE PRENSA CPA

CATALUNYA. -Dependencia. - Discapacitados catalanes acusan a la Generalitat de crear "alarma social" para justificar su "ineficacia"

BARCELONA, 24 (EUROPA PRESS) El Colectivo Papas de Alex, que aún a unas 200 familias de discapacitados catalanes, criticó hoy el "montaje político" que el Govern ha generado en torno a la financiación para la Ley de Promoción de la Autonomía Personal y Atención a la Dependencia y añadió que el objetivo es "justificar su propia ineficacia". En declaraciones a Europa Press, el presidente del Colectivo, Antonio Moreno, lamentó que se está creando "alarma social" ya que aseguró que las prestaciones y servicios a los que tienen derecho los dependientes no se pueden detener porqué están protegidos por ley. Aseguró que "es mentira" que la Generalitat no esté recibiendo el dinero acordado por parte del Estado y añadió que la propia consellera de Acción Social y Ciudadanía, Carme Capdevila, "firmó los acuerdos y sabía lo que recibiría". Moreno lamentó la "gran incompetencia" de la Conselleria de Acción Social y Ciudadanía, a quién acusó de "poca transparencia" en todos los actos administrativos. Ante esta situación, el colectivo aboga por crear un organismo "que vele" por el buen funcionamiento de la administración, similar a la recién aprobada Oficina Antifraude.

24/Oct/2008 15: 19: 05(EUROPA PRESS)10/24/15-19/08ANTONIO MORENOPRESIDENTE CPATEL 658655684

dijous, 23 d’octubre del 2008

FESTA DELS SUPERS 25-26 OCTUBRE


CARPA PER AL SERVEI D'ATENCIÓ ALS SÚPERS AMB NECESSITATS ESPECIALS- Informació i assessorament- Acreditació per als súpers amb necessitats especials i als seus acompanyants- Zona de descans amb sofàs i matalassets- Servei de rescalfament de menjar- Zona de canvi- Servei de préstec de cadires de rodesSERVEIS ADAPTATS PER ALS SÚPERS AMB NECESSITATS ESPECIALS- Zona reservada davant l'escenari i a dalt, davant de les grades- Ascensor al túnel de la marató per accedir a dalt de les grades i a l'inrevés- Lavabos adaptats- Menú per a celíacs al restaurant del costat del pebeter- Accés preferent a les activitats sense necessitat de fer cua- Reserva d'aparcament per als vehicles identificats a l'avinguda de l'Estadi.

dimarts, 21 d’octubre del 2008

diumenge, 19 d’octubre del 2008

.

FACEBOOKMANIA ¡¡¡¡¡¡¡


Que es eso del Facebook que todo el mundo habla??? Es una manera de poder buscar a traves del nombre, aficiones, antiguo colegio, la mili, la universidad , a aquellas personas que un dia les perdiste el rastro y que es posible que puedas volver a contactar. Realmente una herramienta util para poder desconectar del dia a dia. Si quereis probar http://www.facebook.com/ o bien en el enlace directo a la izquierda del blog.

















dimarts, 14 d’octubre del 2008

FARMACIA GRATUITA

PRESTACIÓ DE FARMÀCIA GRATUÏTA

Després d’algunes queixes de famílies amb membres amb discapacitat que tenen una malaltia crònica i necessitat de prendre medicació de manera permanent, relacionades amb la suspensió sense previ avís de la prestació de farmàcia gratuïta i/o bestreta de medicació exclosa, la Federació ha realitzat des del mes de Gener 2008 un seguit de gestions prop de les autoritats del Departament de Salut, el resultat de les quals ha estat:
La revisió de tots els casos de famílies que van arribar a la Federació, que s’han comunicat als interessats.

La Generalitat convertirà en normativa legal les condicions per accedir a aquesta prestació, que fins ara era discrecional.

El criteri “ingressos familiars” es seguirà tenint en compte per poder accedir a la prestació de FARMÀCIA GRATUÏTA d’acord amb els criteris següents :
Que la despesa en farmàcia sigui al menys el 5% dels ingressos familiars
Que hi hagi una malaltia crònica amb necessitat de medicació permanent
Que la persona que ho sol·liciti tingui un grau de discapacitat d’un 33% com a mínim

El Decret contemplarà la possibilitat de fer “discriminació positiva” amb algun col·lectiu (p.e. rebaixant la despesa en farmàcia al 2% d’ingressos familiars), per tal de facilitar l’accés a aquest servei a col·lectius com les persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental.

Es tracta d’un primer pas, al qual n’hauran de seguir altres perquè continuarem treballant per aconseguir millores en l’exercici dels drets. Cal tenir en compte que la “Farmàcia gratuïta” no és una prestació del sistema universal de Salut, sinó una prestació complementària de cada Comunitat Autònoma.

APPS- Federació catalana pro persones amb discapacitat intel·lectual
Barcelona, 13 d’octubre de 2008

divendres, 3 d’octubre del 2008

MES OPINIONS DE L´ESCOLA INCLUSIVA

Hola Ferran, sóc una mestra d'educació especial, encarregada de portar una USEE a terme que comença aquest any al Vallès Occidental. Buscahnt informació per internet m'he topat amb el teu blog i el teu article i estic totalment d'acord amb tu. En aquesta escola on comencem amb la dotació del recurs USEE, ens trobem que de cara al departament tenim una USEE dintre de l'escola per afavorir la inclusió però sense el recursos per a poder fer-ho. En principi la USEE ha de d'estar formada per una educadora i una MEE, i ens trobem que tenim una vetlladora i només amb 25 hores de feina que procé d'una fundació d'esplai. A més a més no tenim espai físic per a poder fer un traball individual o en peitit grup amb els alumnes en el cas que fos necessari, i la dotació d'un pressupost és inexistent. I penseu que d'aquesta manera podem afavorir la inclusió? No serveix de res dir que a la nostra escola hi ha una USEE quan per dintre ni tenim personal, ni recursos materials per a poder desenvolupar correctament les nostres funcions. D'aquesta manera, estic fent un recull d'informació sobre tota la normativa sobre USEE's, i posant-me en contacte amb USEE's ja existents, per saber almenys quins mínims hem de tenir!!! Aoixí que tota la ajuda que em pugueu oferir serà benvinguda.

dimarts, 2 de setembre del 2008

LLEI DE DEPENDENCIA

La "falta de financiación" causa "desbordamiento" en el despliegue de la Ley de dependencia en Catalunya
Europa Press (06/08/2008)La "falta de financiación adecuada" fue apuntada hoy por UGT como una de las causas principales de que la Ley de Autonomía Personal y Atención a la Dependencia se encuentre "desbordada" en su despliegue en Catalunya, según criticó la secretaria de Mujer e Igualdad de UGT, Raquel Gil. De la cantidad que el Gobierno debía ceder a Catalunya para aplicar la ley, se pasó de 307 millones de euros a 145, lo que podría suponer un "déficit importante" y comportar "serias dificultades para aplicar la ley", según Gil. No obstante, el sindicato reconoció el "esfuerzo financiero" de Catalunya para complementar las cuantías estatales, por lo que UGT exigió que ambas administraciones aumenten la dotación presupuestaria que contribuya a alcanzar la media europea de protección social. Asimismo, el sindicato asumió que el despliegue de dicha ley ha coincidido con la aprobación de la cartera de servicios sociales --el pasado 29 de julio--. Además, citó que el copago de los servicios podría "ser necesario sólo para encender el sistema". UN 40% DE LOS DEPENDIENTES ESPERA RESPUESTA. Desde que las solicitudes se pueden tramitar --20 de mayo de 2007--, la Conselleria ha recibido 92.843 peticiones de ayuda, de las que se han valorado 55.064 a fecha de 27 de junio. Esta cifra supone que el 41% de los dependientes espera una respuesta de la administración catalana. El sindicato criticó que la Generalitat debería haber realizado más valoraciones, para lo que la ley marca un plazo de tres meses desde su presentación. Después de dichas valoraciones, se emite el Plan Individualizado de Atención (PIA) para determinar las necesidades de cada caso. La última cifra publicada revela que 12.658 personas ya tienen su PIA y puedan recibir las ayudas. UGT criticó que el 83% de las ayudas son prestaciones económicas, mientras que el 11,70% son servicios. "Dan dinero en vez de servicios, que es lo que la gente necesita", explicó Gil. Por otra parte, la ley ha recibido 4.328 quejas entre reclamaciones, peticiones y demandas judiciales desde el 21 de mayo de 2007, fecha en que se pudieron iniciar los trámites para percibir las ayudas. POR DEBAJO DEL SALARIO MINIMO. Actualmente, en Catalunya hay 30.000 profesionales dedicados a la dependencia, cifra "insuficiente" para atender a la demanda de ayudas. UGT indicó que prevé que en 2005 se incorporen 38.000 profesionales más. El sindicato criticó que los trabajadores se someten a jornadas de 1.792 horas anuales, a trabajo nocturno y a sueldos mínimos de 779 euros brutos mensuales, y añadió que sufren "estrés y riesgos laborales".

LLEI D´EDUCACIO

El projecte de Llei d'Educació arriba al Parlament

LLIBRES:LA FAGEDA HISTORIA D´UNA BOGERIA


dilluns, 21 de juliol del 2008

PACIENCIA EN LA CARRETERA OS QUIERO A TODOS DE VUELTA... NO ME FALLEIS ¡¡¡¡¡


La Federació APPS qüestiona que l’orientació actual del Pla d’Educació Inclusiva beneficiï els alumnes amb discapacitat intel·lectual

APPS demana un informe sobre les USEE existents abans d’estendre-les com a model. La proposta de Pla d’Educació Inclusiva presentada pel Departament d’Educació suposa reduir el número d’aules a les escoles d’educació especial, amb l’objectiu d’incloure els alumnes amb discapacitat intel•lectual a l’escola ordinària. Però l’únic recurs que preveu el Departament per incloure aquests alumnes és posar més USEE (Unitats de Suport a l’Educació Especial) a les escoles ordinàries. Les unitats de suport que ja estan en funcionament no disposen actualment d’una normativa ni d’una planificació, es desconeixen els seus criteris de treball i no està clar a quins alumnes donen servei. El resultat és que cada servei territorial s’organitza de manera diferent. Des de la Federació APPS, compartim l’aposta per la inclusió social, però demanem que aquesta vagi condicionada al benefici dels alumnes amb discapacitat i a la qualitat del projecte. El Departament no pot avançar en els seus plans d’inclusió sense comptar amb la Federació, que agrupa a 260 entitats i és el principal representant tan de les escoles d’educació especial com de les famílies dels alumnes amb discapacitat intel•lectual. APPS porta un any demanant un informe on s’avaluïn el funcionament de les USEE que ja estan en marxa, el tipus d’alumnes que hi ha i els resultats obtinguts. Aquest estudi ha de demostrar que les USEE són un recurs adequat per consolidar el procés cap a la inclusió i no es converteixen en un espai de segregació dels alumnes amb discapacitat intel•lectual dins de l’escola ordinària. Aquest hauria de ser un pas previ imprescindible abans d’estendre les USEE com a model inclusiu. La Federació reclama continuar formant part d’un únic sistema educatiu on les escoles d’educació especial juguin un paper clau en la inclusió, al servei de totes les escoles d’ordinàries, públiques i concertades. La proposta del Departament El Departament d’Educació va presentar a mitjans de juny el Pla d’Inclusió Escolar i el Mapa Escolar d’Educació Inclusiva on es detalla les línies estratègiques del Departament. S’ha optat per seguir ampliant la xarxa d’Unitats de suport a l’educació especial (USEE) que ja tenen algunes escoles ordinàries, i per contra, es preveu reduir el nombre d’aules a les escoles d’educació especial. El Departament d’Educació aposta clarament per les USEE com a instruments d’inclusió i proposa que les escoles ordinàries contractin serveis educatius específics (logopèdia, fisioteràpia i psicologia) a moltes escoles d’educació especial. Malgrat la voluntat de diàleg que ha mostrat el Departament durant els últims mesos, com a representant de les famílies i les escoles d’educació especial, APPS vol expressar la seva discrepància amb l’orientació actual del Pla d’Inclusió Escolar. Treball de l’APPS per a la inclusió La Federació APPS i la xarxa d’escoles d’educació especial han treballat durant molts anys per la inclusió educativa i social de les persones amb discapacitat intel•lectual, convertint-se en un referent per a moltes famílies. Durant molts anys, les escoles d’educació especial s’han responsabilitzat dels alumnes amb necessitats educatives especials, ja que l’escola ordinària no estava preparada ni tenia els recursos suficients per donar una educació adequada a les seves necessitats. Aquestes escoles han format el seu capital humà, han adaptat les seves instal•lacions i han apostat per la innovació, aconseguint resultats contrastats en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel•lectual. Han permès la formació de ciutadans de ple dret, ajudant a trencar les barreres socials, i fent visibles els infants i joves amb discapacitat, treballant fermament per donar-los una resposta educativa de qualitat. APPS segueix apostant per aprofundir el procés inclusiu, però la inclusió ha d’anar en el benefici de l’alumne amb necessitats educatives especials, i aquest ha de ser la pedra angular de qualsevol pla educatiu. L’important és tenir en compte cada alumne, quines són les seves necessitats i quins suports necessita per progressar en el seu aprenentatge. Cal elaborar un pla individual per cada alumne i valorar quin és el recurs més adequat. Per això, les escoles d’educació especial exigeixen continuar formant part d’un únic sistema educatiu, del que fins ara s’havien sentit partícips però ara se’n senten absolutament excloses, i on juguin un paper clau al servei de totes les escoles d’ordinàries (públiques i concertades).

dimecres, 9 de juliol del 2008

APENDRE JUNTS PER VIURE JUNTS

Bases per al Pla d`acció (2007-2010), per avançar en l`educació inclusiva de l`alumnat amb barreres greus per à l`aprenentatge i per la participaciò.


CLICKA L´ENLLAÇ

www.petitlleure.org/bloc/wp-content/uploads/2007/12/bases23.pdf

dissabte, 28 de juny del 2008

Un padre reclama que se abone la prestación de dependencia a su hijo desde enero de 2007

EFE (25/06/2008)

El padre de un niño discapacitado reclama a la Generalitat que le abone 2.435 euros de atrasos por la prestación de gran dependiente de su hijo desde enero del pasado año, cuando entró en vigor la Ley de Dependencia, y no desde mayo, mes en el que la administración catalana inició los trámites.

La petición la ha formalizado Antonio Moreno, presidente de Papàs de Àlex, una asociación que reúne a padres y madres de niños discapacitados.

Moreno ha presentado una denuncia ante un Juzgado de lo Social de Barcelona, que ya ha sido admitida a trámite, en la que solicita que el departamento de Acción Social y Ciudadanía de la Generalitat le abone a su hijo, calificado de gran dependiente, las prestaciones económicas desde la entrada en vigor de la Ley de Dependencia en enero del 2007 y no desde mayo, cuando la reconoció.

En declaraciones a Efe, Antonio Moreno ha explicado que la administración catalana "restringió" el derecho a pedir la prestación de dependencia al 21 de mayo del pasado año, "desconociendo el motivo y sin justificación alguna", cuando en teoría su hijo tenía derecho a recibir su prestación a partir de la entrada en vigor de la Ley de Dependencia, el 2 de enero.

Antes de acudir a los tribunales, el presidente del Colectivo de Papàs de Àlex presentó una reclamación ante la Generalitat de Cataluña, en la que indica que la Ley de Dependencia, aprobada el 14 de diciembre de 2006, ha tardado en desarrollarse en las comunidades autónomas pero que "el administrado no es culpable" de estas demoras.

En Navarra, por ejemplo, se empezaron a otorgar programas de individualización a grandes dependientes en marzo del pasado año, casi dos meses antes que en Cataluña.

Este hecho, argumenta el asesor legal de Moreno, supone un quebranto del principio de igualdad recogido en el artículo 14 de la Constitución española.

"La información que facilita la Generalitat en este sentido -considera Moreno- confunde a los solicitantes y les insta a que no presenten las demandas de ayudas hasta el mes de mayo, fecha desde la cual también reconoce las prestaciones, y no desde enero, como reconoce la ley".

En el caso del hijo de Antonio Moreno, éste pide ante los tribunales que se le retribuyan los atrasos correspondientes a la prestación de cuidador no profesional por importe de 487 euros al mes que se le ha reconocido por los cuatro meses (enero a abril) que no se le han abonado, que asciende a un total de 2.435 euros más los intereses legales que correspondan.

dimarts, 24 de juny del 2008

CARTA AL APPS

MARIA ROSA GARCIA -
document.write(Dos_fechas('2008-06-24',''));
24/06/2008 - 21:41:51
Vuelta otra vez a querer vendernos la moto. Me estan hablando de las tan renombradas USEE.No sabeis lo que es verdad?? Ahora os lo explico, Unitat de suport d´educació especial, que consiste en una clase de Educación Especial dentro de un centro ordinario, que constaria de un profesor de educación especial, mas un educador y/o ''vetllador''. Los niños de este aula, todos ellos de educación especial solo entraran en la clase ordinaria acompañados del ''vetllador'' o profesor de educacion especial, y solo para asignaturas como musica, educación fisica, plastica.... etc. Mi traducción inmediata (soy maestra y madre de dos personas discapacitadas) ''Ahí llega el tonto '' . Esa es la inclusión que queremos???? Seran mas felices nuestros hijos en esta escuela inclusiva o entre sus iguales?? . Por que seguir con apaños y seguir ignorando que hay un colectivo tan amplio de personas con discapacidad y no querer incluirnos dentro de la normalidad para pasar así mas desapercibidos, y este dinero que bien apunta el anterior comentario del Sr. Pedro Prat, porque no lo destinan a crear escuelas o a subvencionar totalmente las ya existentes de Educación Especial (con mayuscula y en negrita)?. EXISTIMOS¡¡¡¡¡. Porque no borra la conselleria de sus cabezas (altamente pensantes) la idea de querer hacer desaparecer las Escuelas de Educación Especial ???? .A pesar de que nos quieran hacer diluir entre la normalidad seguimos siendo un colectivo incomodo a los ojos del mundo. Maria Rosa García

ESCUELA INCLUSIVA O PATRAÑA

Reunió amb els titulars d’Escoles d’Educació Especial per parlar del Pla d’Educació Inclusiva del Departament d’Educació16/06/2008Els propers 25, 26 i 27 de juny la Federació APPS es reuneix amb els titulars de les Escoles d’Educació Especial federades per comentar el treball amb el departament d’Educació per afrontar el Pla d’Educació Inclusiva que posa en marxa la conselleria, amb les màximes garanties de participació de totes les escoles, de manera que aquestes continuïn formant part de la xarxa general escolar del país. Les reunions per zones territorials tindran lloc a la seu de la Federació i es comptarà amb la presència de la patronal d’APPS.
Pichar y dar vuestra opinion :
http://www.federacioapps.cat/?go=e6598a7e63ddfde8952d69632226e7e1c8711b57a85f9d0d4523783f2cc68f16054b611bc34bee9d

dimecres, 18 de juny del 2008

dissabte, 7 de juny del 2008

http://relojesweb.imitable.com/swf/clock60.swf" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" height="100" width="100">

AYUDAS DEL PROGRAMA DE ATENCION SOCIAL A LAS PERSONAS CON DISCAPACIDAD (PUAS)

Plazo: 30/09/2008Organismo emisor: Departamento de Acción Social y CiudadaníaFecha de disposición: 14/05/2008Publicado en: Diario Oficial de la Generalitat de CataluñaNúmero: 5138Fecha de publicación: 26/05/2008Páginas: 40215-40239Resumen:Objeto:1.1 Se abre la convocatoria para el año 2008 para la concesión de ayudas del Programa de atención social a las personas con discapacidad y se aprueban las bases que deben regir esta convocatoria. 1.2 Estas ayudas tienen por objeto facilitar las ayudas económicas necesarias para el desarrollo de la autonomía personal de las personas con discapacidad física, psíquica o sensorial con medidas compensatorias a in de mejorar su calidad de vida y fomentar su integración social.1.3 La tipología de las ayudas, las condiciones de acceso y las cuantías máximas de las ayudas del programa de atención social a personas con discapacidad se detallan en el anexo 1 de esta Orden (Ver documento adjunto).Descargar documento (871k) [Documento con fallos de accesibilidad según el programa Adobe Acrobat 8 Professional]

divendres, 6 de juny del 2008

dimecres, 28 de maig del 2008

OPINIONES

ME GUSTARIA APORTARAIS IDEAS PARA INCLUIR EN ESTE BLOG.........

GUIA DE RECURSOS PARA DISCAPACITADOS

http://recursosyservicios.blogspot.com/

EN ESTA DIRECCION ENCONTRAREIS CUALQUIER AYUDA, SUBVENCION RELACIONADA CON LAS PERSONAS CON DISCAPACIDAD

VISITAS

Estadisticas y contadores web gratis
Estadisticas Gratis